Aktuális projektek

Football for Respect!

2018.01.01. – 2018.12.31.

A projekt keretében hátrányos helyzetből induló, és menekült fiatalok beilleszkedését segítjük a futballban rejlő különleges erő által. Ingyenes, rendszeres edzéseket kínálunk 6 helyszínen és bajnokságokat szervezünk, amelyeken az Oltalom Sportegyesületben focizó fiatalok más társadalmi csoportokba tartozó gyerekekkel és felnőttekkel ismerkedhetnek meg a pályán. Edzéseinken, a szociálisan érzékeny edzők mellett szociális munkásaink is részt vesznek, akik lakhatási, tanulmányi, egészséggel kapcsolatos, illetve egyéb hivatalos ügyekben segítenek sportolóinknak. Női klubot szervezünk, amely lány csapatunk tagjai számára nyújt speciális támogatást. Álláskeresésben, pályaorientációban, álláskeresési és interjús techinkák elsajátításában, önéletrajz írásban is személyre szabott segítséget nyújtunk. Ifjúsági vezető programunk során 2018-ban 10 ifi-vezetőt választunk ki és képezünk, akik egy ösztöndíj program keretében továbbtanulhatnak, illetve aktív részt vállalhatnak az Oltalom Sportegyesület eseményeinek szervezésében és lebonyolításában, az edzések megtartásában. Kiemelten fontos számunkra, hogy egyesületünk tagjai más társadalmi csoportokkal ismerkedjenek meg a pályán, erre adnak lehetőséget Fair Play Football Roadshow-nk eseményei, amelyek során különböző háttérrel rendelkező csapatok játszanak együtt a football3 szabályok szerint, amely segít a játékosoknak jobban tisztelni egymást, nyitottabnak lenni, párbeszédbe lépni a másikkal. Nyári táborunk a sporton túl kikapcsolódást és új barátságok születésének lehetőségét is jelent fiatal játékosaink számára, menekült sportolóink pedig magyar nyelvtudásukat is fejleszthetik. Sportolóinkkal nemzetközi tornákra és futball eseményekre utazunk.Ezek nem csupán életre szóló élményt és a legnagyobb motivációt jelentik számukra, de remek nyelvgyakorlási lehetőséget is kínálnak.

 

Welcome to the pitch!

  1. 01. 01. – 2018. 12. 31.

Az Európai Bizottság által támogatott projektünkben Magyarországon élő felnőtt menekültek számára heti több alkalommal biztosítunk focizási lehetőséget. Játékosaink elsősorban Budapesten és környékén élnek. Kiemelt célunk, hogy menekült résztvevőink minél több személyes kapcsolatot építsenek ki hazánkban, melyet a nyitott edzések és az általunk szervezett Fair Play Footbball Roadshow bajnokságok is elősegítenek. Emellett a résztvevők beilleszkedését egyéni szociális munkával és álláskeresési szolgáltatásokkal támogatjuk.

 

Football3 for Respect!

  1. 01. 01. – 2018. 12. 31.

A projekt célja a streetfootballworld által kidolgozott, ún. football3 módszer továbbfejlesztése, futballedzéseken való alkalmazása, illetve tananyag összeállítása képzők képzéséhez. A projekt a tavaszi, budapesti találkozóval indult. A 2 napos workshop után Gödöllőn rendeztünk egy Fair Play Football Roadshow bajnokságot, ahol – mint mindig – kizárólag football3 szabályokkal játszottunk. A második találkozó Dublinban volt a Menekültek Világnapja alkalmából rendezett nagyszabású focibajnoksággal egybekötve. 2017. őszén csapatunk a kölni football3 fesztiválra utazhat.

A projektet az Erasmus+ támogatja.

 

Partnereink:

 

iPass – International Partners Sharing Skills

  1. 01. 01. – 2018. 12. 31.

Ezt a projektünket a Homeless World Cup koordinálja, 21 partnerszervezet részvételével. Szakmai workshopokon és évente egy európai utcai foci fesztiválon keresztül osztják meg a partnerek tapasztalataikat illetve fejlesztik a hajléktalan játékosok készségeit!

A projektet az Erasmus+ támogatja.

Még több info a projektről itt olvasható.