Lezárult projektek

Team Up for NEETs! – Innovation in Youth Employability

  1. 10. 01. – 2017. 09. 30.

Team  Up for NEETs! projektünk során partnereinkkel áttekintettük, hogy a sportot milyen álláskereső technikákkal lehet összekapcsolni, hogy segítsük a hátrányos helyzetű fiataljaink munkaerő-piaci integrációját. A projekt során 6 találkozón vettünk részt, illetve mi is vendégül láttuk partnereinket, akik közelebbről megismerhették fociedzéseinket, álláskereső szolgáltatásainkat és munkatársainkat.

A tapasztalatcseréből és közös gondolkodásból egy ifjúsági segítőknek szóló kézikönyv születik, melyet 2017. őszén mutatunk be.

A projektet az Erasmus+ támogatja.

Partnereink:

Még több info a projektről itt olvasható.

 

UEFA Foundation for Children

2016. 06. 15. – 2017. 06. 14.

Az UEFA Foundation for Children Refugee Support Programme támogatásával 2016. júniusában indítottuk el 12 hónapos futball programunkat egy kísérő nélküli menekült gyerekek lakóotthonában. A heti rendszerességű zárt és nyitott edzéseken kívül menekült játékosaink nagy számban vettek részt a Fair Play Football Roadshow bajnokságainkon, egyéb hazai és nemzetközi eseményeinken. A résztvevőket szociális munkásaink támogatták oktatási, lakhatási, álláskeresési, bevándorlási és egyéb ügyeikben.

 

IRIS – Innovative Learning Resources to Foster Equal Participation in Grassroots Sports, Dealing with Discrimination, Racism and Violence Incidents

04. 01. – 2016. 12. 31. 

2016 decemberében zárult IRIS projektünk, melyben a partnerek olyan innovatív tanulási eszközöket fejlesztettek, amelyek elősegítik a tömegsportban és iskolai sportban előforduló erőszak és diszkrimináció megelőzését, elsősorban a testnevelő tanárok és edzők képzésén keresztül.  A projekt fő terméke egy 6 nyelvű, bárki által elérhető on-line képzési felület, amit az iris-sport.eu/hu/ oldalon lehet elérni. A képzési anyag segít az edzőknek és pedagógusoknak megelőzni, időben felismeri és kezelni a diszkriminációt, rasszizmust és erőszakot.

Ezen kívül testnevelésórákon és edzéseken használható jó gyakorlatokat gyűjtöttünk össze, gyerekek számára érzékenyítő képregény és játék is készült.  

Egyesületünk megbízásából készült a gyerekeknek szóló rajzfilm spot, ami itt tekinthető meg.

A projekt zárókonferenciáját és utolsó partnertalálkozóját Egyesületünk szervezte a budapesti Wesley János Lelkészképző Főiskolán.

A projektet az Erasmus+ támogatta.

partnereink:

 

European Street Soccer Coach

2013. 08. – 2015. 08.

A projekt során egy egyedülálló módszertani kézikönyv készült, amely segíti a szakembereket abban, hogy különböző kirekesztett csoportokat (hajléktalanok, menekültek, etnikai kisebbségek, állami gondozottak, szenvedélybetegek, mentális betegséggel küzdők.) hogyan fejlesszenek hatékonyan utcai foci segítségével.

A kézikönyv innen tölthető le.

A projekt a Grundtvig program támogatásával valósult meg.