A FUTBALL EGYEDÜLÁLLÓ EREJE KÉPES JOBBÁ TENNI A VILÁGOT. AZ OLTALOM SPORTEGYESÜLET CÉLJA FELSZABADÍTANI EZT AZ ERŐT.
Hátrányos helyzetű felnőtteknek és gyerekeknek tesszük teljesebbé az életét a futball segítségével. Rendszeres edzéseink által mélyszegénységben élő, hajléktalan emberek, javítóintézetben élő, illetve menekült fiatalok kapnak lehetőséget a sport és szociális szolgáltatásaink (álláskeresés, nyelvoktatás) segítségével formálni sorsukat.
Hidat építenünk egymással konfliktusban álló társadalmi csoportok között Fair Play football Roadshow bajnokságunkkal. Országhatárokon átnyúló rendezvénysorozatunk mérkőzésein a helyi élet fontos szereplői, önkormányzatok, rendőrök, helyi klubok, hátrányos helyzetű közösségek csapatai alakítják demokratikus párbeszéddel játékuk szabályait, hogy a pályáról kilépve, mindennapjaikba is magukkal vigyék az együttműködésre törekvő közösség szellemiségét.
Módszerünket nemzetközi szervezetek tagjaként fejlesztjük, tevékenységünket a FIFA, az MLSZ, a UEFA és az Európai Unió is támogatja.

Panel 1

Hírek

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ

Tisztelt Egyesületi Tag! Az Oltalom Sportegyesület Elnöksége ezúton tájékoztatja, hogy az Oltalom Sportegyesület 2022. május 16. napján (hétfő) 10:00 órai kezdettel tartja soron következő közgyűlését. Közgyűlés helye: Budapest, Dankó u. 9. szám alatti tárgyaló. Napirendi pontok: Levezető elnök, jegyzőkönyvvezető és jegyzőkönyv hitelesítő megválasztása Napirendi pontok elfogadása Társaság tevékenységéről szóló beszámoló Elnökség beszámolója a 2021. évről […]

Ahogyan én láttam – DIALECT project – Participatory Lab

A DIALECT című projekt kidolgozása során az Oltalom Sportegyesület műhelybeszélgetést szervezett 2021. június 17-én „Hogyan töltheti be a sport (foci) esélyteremtő és közösségépítő szerepét?” címmel. A rendezvényt Zatykó Judit szociológus és Gottgeisl Dóra szociális munkás football3 szakértő moderálták. A résztvevők széles korosztályi és szakmai hátterű emberek voltak: nyugdíjas és iskolás gyerek, edző és játékos, civil […]

Panel 2 Placeholder
Panel 3 Placeholder
Panel 4 Placeholder