A FUTBALL EGYEDÜLÁLLÓ EREJE KÉPES JOBBÁ TENNI A VILÁGOT. AZ OLTALOM SPORTEGYESÜLET CÉLJA FELSZABADÍTANI EZT AZ ERŐT.
Hátrányos helyzetű felnőtteknek és gyerekeknek tesszük teljesebbé az életét a futball segítségével. Rendszeres edzéseink által mélyszegénységben élő, hajléktalan emberek, javítóintézetben élő, illetve menekült fiatalok kapnak lehetőséget a sport és szociális szolgáltatásaink (álláskeresés, nyelvoktatás) segítségével formálni sorsukat.
Hidat építenünk egymással konfliktusban álló társadalmi csoportok között Fair Play football Roadshow bajnokságunkkal. Országhatárokon átnyúló rendezvénysorozatunk mérkőzésein a helyi élet fontos szereplői, önkormányzatok, rendőrök, helyi klubok, hátrányos helyzetű közösségek csapatai alakítják demokratikus párbeszéddel játékuk szabályait, hogy a pályáról kilépve, mindennapjaikba is magukkal vigyék az együttműködésre törekvő közösség szellemiségét.
Módszerünket nemzetközi szervezetek tagjaként fejlesztjük, tevékenységünket a FIFA, az MLSZ, a UEFA és az Európai Unió is támogatja.

Panel 1

Hírek

Dialect projekt

Az Oltalom Sportegyesület a Dialect projekt közvetlen célcsoportját jelentő 12-18 éves fiatalokkal az Egyesület fociedzésén készítette el a fiatalok focival és közös értékeinkkel kapcsolatos interjúkat. Az interjúk alapján az látszik, hogy minél régebb óta focizik valaki az Egyesülettel, annál több fair play focival kapcsolatos élményről tud beszámolni, és annál valószínűbb, hogy az f3-mal való találkozás […]

Dialect projekt

Miután edzéseink újraindultak és vége a járványügyi helyzetnek, lassan beindulnak a nemzetközi projektjeink terepen végzett kutatásai és feladatai is. 🎉 A dialect projekt keretein belül a karantén alatt sem lustálkodtunk, ezen a héten pedig sor került kettő fókuszcsoportos megbeszélésre, és számos interjúra a játékosainkkal. A projekt célja, hogy összehozza a fiatalságot 4 – európai országban […]

Panel 2 Placeholder
Panel 3 Placeholder
Panel 4 Placeholder