Fair Play Football Roadshow

2011 óta rendezzük a Fair Play Football Roadshow-t, mely egyesületünk saját fejlesztésű bajnokság sorozata. A bajnokságok során használt speciális szabályrendszerrel olyan, különböző társadalmi helyzetű és hátterű csoportoknak kínálunk közös tevékenységet, akiknek élete a hétköznapok során gyakran csak vélt vagy valós konfliktusok mentén keresztezi egymást. Országhatárokon átnyúló rendezvénysorozatunk mérkőzésein a helyi élet fontos szereplői, önkormányzatok, rendőrök, helyi klubok, hátrányos helyzetű közösségek, egymással vélt vagy valós konfliktusban álló csoportok között építünk hidat azáltal, hogy a csapatok demokratikus párbeszéddel alakítják a játék szabályait, hogy a pályáról kilépve, mindennapjaikba is magukkal vigyék az együttműködésre törekvő közösség szellemiségét és ezáltal hozzájárulnak az előítéletektől mentes együttéléshez.

A Fair Play Football különlegessége, hogy a mérkőzés során nincs bíró és nincs síphasználat. A mérkőzés a mediátorok segítségével a résztvevő csapatok által közösen elfogadott szabályrendszer szerint zajlik. Mint ahogy azt a neve is sejtetni engedi, a világ számos országában az utcaifoci világában használt football3 érdekessége, hogy a mérkőzések kettő helyett három ‘félidőből’ állnak. Az első félidőben a játékosok és a mediátor kialakítják a szabályokat, amit kétszer 10 perces meccs követ, és ezt követően végül a harmadik ‘félidőben’, szintén közösen, a mediátor vezetésével megtartott értékelés zárja. A harmadik részben a játékosoknak lehetőségük van a szabályokkal, a fair play-el és a mérkőzéssel kapcsolatban visszajelzést adni mind magukra, mind csapatukra vonatkozóan.
A gólok mellett a közösen, a csapatok által egymásnak kiosztott fair play pontok is hozzájárulnak a győzelemhez, így tehát győztest a rúgott gólok alapján és a fair play pontok alapján is hirdetünk.
A Roadshow sorozatot minden évben gála zárja, amelynek győztes csapata elnyeri az év fair play díjasa címet.