Hírek

Fairplay Football Gála

2023 év folyamán 10 helyszínre vittük el a 11 éves múlttal rendelkező Fairplay Football Roadshow bajnokságunkat.

A helyszíneken összesen közel 350 Főt mozgattunk meg. A résztvevők megtapasztalták a football3 szabályrendszerét, közösen hoztak szabályokat, amelyekért közösen vállalták a felelősséget.

A mérkőzések végén fair play pontokat osztottak egymásnak, így minden helyszínen a legtöbb fair play pontot szerző csapat kapta a legnagyobb kupát, és ezzel együtt annak lehetőségét, hogy az év végi Fairplay Football Gálán részt vegyenek.

Az esemény dátuma: 2022.12.02.

Az esemény helyszíne:

Nyolcésfél inspirációs övezet és alkotótér 1084 Budapest, Német u. 16. 5. emelet.

Tervezett menetrend:

9:30-tól csapatok érkezése, regisztráció

10:00 Köszöntő -Rákos András 10:10 Sorsolás

10:30 Bajnoki fordulók

14:30 A bajnokság vége

15:00 Közös ebéd

Kötetlen beszélgetés, játék (cso-csó, ping-pong, léghoki, foci) 16:30-ig

Az esemény mindenki számára ingyenes.

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ

Tisztelt Egyesületi Tag!

Az Oltalom Sportegyesület Elnöksége ezúton tájékoztatja, hogy az Oltalom Sportegyesület 2023. május 22. napján (hétfő) 10:00 órai kezdettel tartja soron következő közgyűlését.

Közgyűlés helye: Budapest, Dankó u. 9. szám alatti tárgyaló.

Napirendi pontok:

 1. Levezető elnök, jegyzőkönyvvezető és jegyzőkönyv hitelesítő megválasztása
 2. Napirendi pontok elfogadása
 3. Társaság tevékenységéről szóló beszámoló
 4. Elnökség beszámolója a 2022. évről és a 2023. évi terve
  1. évi számviteli beszámoló elfogadása
 5. Krikett és darts szakosztály megalakulása, szakosztály vezetők megválasztása
  1. évi költségvetési terve
 6. A módosított Alapszabály elfogadása
 7. Egyéb

A közgyűlés határozatképes, ha azon az egyesületi tagok 50%-a + 1 fő jelen van.

Abban az esetben, ha az egyesület közgyűlése a fent meghirdetett időpontban nem határozatképes, akkor annak megismétlésére a napirendi pontok és a helyszín változatlansága mellett 10:30 órakor kerül sor. Ezen közgyűlést a megjelentek szavazati arányától függetlenül határozatképes közgyűlésnek kell tekinteni.

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Online edzések

Vagyunk páran, akik már nagyon várjuk a strandszezont, de az elmúlt időszakban, az ünnepek és az azt követő esőzések alatt felesleges zsírpárnát építettünk magunkra. Vagyunk páran, akiknek nincs lehetősége heti több alkalommal uszodába járni, vagy futball edzéseken részt venni. Vagyunk páran, akik szeretjük, ha felmegy a pulzusunk, szeretünk megizzadni és feszegetni a saját határainkat. Van köztünk olyan is, aki kockás hasat szeretne, de olyan is, akinek a dereka fáj rendszeresen.
Ha a fenti állítások közül akár csak egy is igaz rád, akkor jelentkezz bátran, és mi elküldjük neked az online edzés linkjét.
Hétfőnként és csütörtökönként 19 órától ismét együtt edzhetsz az Oltalom SE kiváló és tapasztalt edzőivel:

A jelentkezési lap itt érhető el:
https://forms.gle/UFQHzmDZMADv5oSZ8

Fairplay Gála 2022 és Score For Respect Zárókonferencia

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a december 10.-én megrendezésre kerülő Fairplay Football Gála és Hepa Score for Respect zárókonferenciára melynek helyszíne a VIII. kerületi Nyolcésfél inspirációs övezet és alkotótér (Budapest, Német u. 16, 1084).

Programterv:

9:45-től csapatok érkezése
10:15 Köszöntő
10:35 Előadás a Football3 integrációs szerepéről
10:50 Sorsolás
11:00 Bajnoki fordulók
14:00 A bajnokság vége, szendvics és kv szünet
14:10 Konferenciára megnyitása, köszöntő
14:15 Bullying és a sport előadás zenés kísérettel
14:50 Panelbeszélgetés az európai menekültpolitikával kapcsolatban
15:40 Az európai korrupcióellenes politika előadás
15:55 Fairplay Football Gála eredményhírdetése
16:00 Ebéd

A nap folytatásában a pályán 16:00-kor “futball éjfélig” mérkőzés kezdődik, amelyet valóban egészen éjfélig játsza két csapat, amelynek tagjai 10-15 percenként változnak. Ezen esemény szintén nyitott minden érdeklődő számára, de egyénileg regisztrálni kell azoknak, akik pályára szeretnének lépni.

Eddigi résztvevő csapatok:

 • egy budapesti leány nevelő intézet csapata
 • Tiszavasvári
 • Csokvaomány
 • Ózd
 • Csány
 • A Fairplay World Cup győztes csapata
  és természetesen az OSE csapata
  Ha kíváncsi vagy, ki lesz a 2022-es év legfairplay-ebb csapata, gyere el, és buzdítsd velünk a játékosokat!

Élménybeszámoló Dohából

Már csak kicsivel kevesebb mint két hét és kezdődik a labdarúgó világbajnokság Dohában. Ha rendszeresen követitek bejegyzéseinket, még emlékeztek arra, hogy mi viszont alig két hete jöttünk vissza az utca gyerekek világbajnokságáról szintén Katarból. Sajnos a legjobb nyolc közé nem jutottunk be, de így is hatalmas élmény volt a három európai csapat egyikének lenni ebben a hihetetlenül színes vidám társaságban. 2020 nyara óta a gyerekekkel együtt készültünk arra, hogy először részt vehessünk a négyévente megrendezésre kerülő utcagyerek VB-n, ahová a világ minden pontjáról érkeztek csapatok, így hatalmas kultúrsokk volt mindnyájunknak ez a tíz nap. A tízből a foci mindössze három napot tett ki minden gyerek bánatára, és a gyerekjogi kongresszus, hasonlóan a matekórához, sem volt mindig a legszórakoztatóbb. De az élmény így is felejthetetlen marad, a rengeteg közös dobolás, éneklés a busz utakon, a vízi csaták a tengerben, a remek kis focis előadásunk a ‘Hamilton International School’ színpadán, a légkondi okozta köhögés csoportos enyhítésére tett kísérletek az utolsó napokban, a közel-keleti gasztronómia feltérképezése és befogadása és önmagában a hatalmas közös kaland ezzel a tíz életrevaló fiatallal.Köszönjük a gyerekeknek, hogy lehetővé tették számunkra ezt a közös utazást. Köszönjük annak a számos magántámogatónak, akik ismeretlenül vagy ismerősen,nagylelkű adományaikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat, s a fiatalokkal együtt mi magunk is, ne csak oda, de haza is érjünk. Hogy biztonságban és negatív PCR teszttel felszerelkezve, névre szóló egyenpólóban élhessük át ezt az életre szóló élményt. Köszönjük továbbá az OTP Bank Nyrt-nek is a támogatást. Adományozóink nemcsak az Egyesület anyagi terheit enyhítették, hanem a felkészülés hajrájában kissé megtépázott idegrendszerünknek megnyugvást hozva tették lehetővé, hogy előkészíthessük Sadio Mané és Lewandowski számára a terepet.

#StreetChildWorldCup22#Iamsomebody#backhome
Fotó kredit: Street Child United

James útja

Hogyan került James Nigériából Ukrajnán át Magyarországra, majd a lengyel Wroclaw Cupra? Ha érdekel titeket mivel foglakozik a csapat showmanje a focin kívül, és milyen tervei vannak a jövőre nézve, olvassátok el a lenti cikket:
https://www.homelessworldcup.org/stories/the-nigerian-who-fled-ukraine-and-represented-hungary-at-a-european-football-tournament?fbclid=IwAR0DlYgn-3fZoOfUI4l0QWZvxDR1dAU3pS0JQ2lNd08hmdXxbMD5mGhatnE

Barátságos meccs a Sika Hungária Kft.-vel

2022.07.29.-én a Sika Hungária Kft. sokat látott és rutinos futballistái ellen állt ki a Doha-i Street Football World kupára induló OSE csapata. A meccs tétje egy játékosunk kiutazásának támogatása volt. Tényleg nagyon forró volt a helyzet, köszönhetően az időjárásnak, és az erős ellenfélnek, ezért éppen hogy csak hozni tudtuk 5:4-re a meccset. Mivel fairplay pontot egyik csapat sem vesztett, így elnyertük a támogatást, meg van már a második futballista utazási költsége is az októberi világbajnokságra induló keretnek! Újdonság volt számunkra, hogy részese lehettünk egy nagy építőanyag kereskedő cég csapatépítő programjának, és lehetőséget kaptunk a futball3 bemutatására tapasztalt focisták és komoly mérnök emberek számára. Köszönjük a meghívást, és vendéglátást, és a támogatást.