Történetünk

Az Oltalom Karitatív Egyesület 2005-ben kezdte el a sportot, mint személyiségformáló, terápiás tevékenységet alkalmazni munkájában. Az ötlet pártfogoltjainktól indult: a hajléktalan szálló lakói jelezték, szívesen fociznának együtt alkalmanként, így elindult egy akkor még csak hobbiszerű, közös örömfoci. Ebben az évben Rákos András, az OKE munkatársa és a nem sokkal később megalakuló Oltalom Sportegyesület elnöke belefutott egy újságcikkbe a Hajléktalan Világbajnokságról. Megmutatta a csapattagoknak, akik szintén nagy lehetőséget láttak a Homeless World Cupon való részvételben, így, mivel ez éppen egybeesett a nevezési időszakkal, jelentkeztek a következő évi tortára. A Homeless World Cup elfogadta az Oltalom Sportegyesület nevezését, így rendszeressé váltak az edzések. Az OSE delegálta az első magyar csapatot a Homeless World Cupra, amit abban az évben (2006) Dél-Afrikában rendeztek meg.


A világversenyről hazaérkező játékosokon látott változás győzte meg az Oltalom vezetőit arról, hogy érdemes folytatni ezt a tevékenységet és minél több sportoló számára tenni elérhetővé a rendszeres edzéseket és verseny lehetőségeket.
Kezdetben kizárólag hajléktalanok körében, majd később, 2008-tól a fiatalabb, de szintén hátrányos helyzetűek számára is elkezdtük biztosítani a rendszeres és ingyenes sportolási lehetőséget.