Munkatársaink

Rákos András az első ezen a néven, A Hét Királyság Ura, A láncok letörője és szociális munkás
András Magyarországon és Egyiptomban nőtt fel. Szociális munkásként kezdte karrierjét, először egy árvaházban dolgozott, majd menekült és hajléktalan szállót vezetett Budapesten. Itt indította el egy nyolc főből álló hajléktalan csapattal az Oltalom Sportegyesületet, amikor csapatot szervezve nevezett a Cape Town-ban zajló hajléktalan világbajnokságra. Az afrikai bajnokság során vált egyértelművé számára, hogy a futballban sokkal nagyobb ösztönző erő rejlik, mint bármi másban, amivel addigi munkája során találkozott. Azóta elkötelezett híve a módszernek, amely a sportot használja arra, hogy a társadalom peremére sodródott emberek szociális képességeit fejlessze.

Balogi Anna
Anna szociológus, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem PhD hallgatója. Számos kutatást végzett hátrányos helyzetű (hajléktalan, szegregátumban élő roma, menekült) csoportokkal kapcsolatban, és értékelt támogató programokat. Akadémiai karrier helyett arra vágyott, hogy munkájának valós hatása legyen. Az OSE egyik alapító tagja, szenvedélyesen kedveli az outdoor sportokat. Külföldön töltött évek után nemzetközi koordinátorként csatlakozott újra az Oltalom Sportegyesülethez 2015-ben, jelenleg elsődlegesen a nemzetközi projektekért és pályázatokért felel.

Gyetvai-Gieszinger Henrietta, a nevelőnő
Szociális munkásként végzett a Szegedi Tudományegyetemen. 10 éve dolgozik hajléktalanokkal az Oltalom Karitatív Egyesületnél, korábban 3 évig gyerekekkel foglalkozott családgondozóként. 2 éve csatlakozott az Oltalom Sportegyesülethez szociális munkásként, ezenkívül a Oltalom Karitatív Egyesület szociális irodájának munkatársaként dolgozik. Heninek sokféle feladata van az OSE-nál: edzéseken és rendezvényeken (lassan egy éve már játékosként is) részt vesz, kapcsolatot tart a játékosokkal, gyerekek estében családjaikkal, iskolájukkal, egyéb szakemberekkel is; probléma esetén támogatja őket azok megoldásában; bevonja játékosainkat az egyesület által nyújtott egyéb szolgáltatásokba (nyelvoktatás, munkába állási tanácsadás, tréning); adminisztrál; rendezvényeket szervez; edzéseket tart, és Fair Play Football mediátorként is segíti a Fair Play Football Roadshow-kat.
Kapusként tagja az egyesület lány csapatának. “Játékosként megtapasztaltam, hogy a csapatsportnak, így a focinak is fontos közösségépítő, megtartó ereje van. A csapatjátékban szerzett tapasztalataim motiválóan hatnak rám a mindennapi munkámban is. A csapatban végzett munka fejleszti az egyének kommunikációját, konfliktuskezelő, – problémamegoldó készségét, hozzásegítve ezzel az egész csapatot a jobb eredmény elérésére. Egy jó hangulatú edzés/közösség vonzó alternatívát kínálhat bárki számára az utcán való csellengéssel szemben.”

Pocsai Zsolt, a tejföltolvaj és bokalánca is van, de elmondása szerint nem ratyi
Zsolt rengeteg mindennel foglalkozott életében. Tinédzserként hat évig egy városi focicsapatban játszott, de ping-pongozott is évekig. Forgatókönyvírást tanult, dolgozott könyvkereskedelemben, kertépítőként és reklámügynökségnél. Mindig jól kijött a gyerekekkel. Jelenleg az OSE egyik szociális munkása, de nagyon sokrétű feladatkört lát el: edzéseket tart, sofőrködik, Fair Play Football Roadshow eseményeket szervez, Fair Play mediátorként segíti a bajnokságokat, és a jövőben szeretné elindítani az OSE futó szakosztályát. Mindezek mellett az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanszállójának munkatársa.

Szalay András
Az Oltalom Karitatív Egyesületnél a pályázati csoport vezetőjeként kapcsolódott munkája az Oltalom Sportegyesülethez, de szorosabban egy Erasmus+ Sport kiírású nyertes pályázat, az IRIS című projekt kidolgozása kapcsán került az OSE-val. Menedzseri munkát végez új beadott pályázatokkal és megvalósítás fázisában lévő projektekkel, főleg azok pénzügyi tervezése és elszámolása vonatkozásában. „Ezt a munkát csak úgy lehet eredményesen végezni, ha az ember azonosulni tud az OSE társadalompolitikai céljaival, ami számomra igen könnyű. Hátrányos helyzetű csoportok, főleg fiatalok társadalmi befogadását segíteni felemelő érzés. Remélem sikerül a közeljövőben is eredményes pályázatokat készíteni, hazai és nemzetközi együttműködésű projekteket megvalósítani.”

Bibó János
2015 tavaszán csatlakozott az OSÉ-hez. Előtte több mint tíz évig cégeknél oktatott angol nyelvet, rövid időre a közoktatásban (egy általános iskolában) is kipróbálta magát. Leginkább a nemzetközi projektekkel, pályázatokkal kapcsolatos anyagok (angol illetve magyar) fordításáért felel, valamint a nemzetközi partnertalálkozók munkálataiban segédkezik.
„Az OSE számomra inspiráló munkahely, ahol szakmailag és emberileg egyaránt elkötelezett kollégákkal dolgozhatok együtt érdekes és tanulságos projekteken. Célom, hogy a különböző projektek minél sikeresebb megvalósítását segítsem elő párhuzamosan avval, hogy sokat tanulok és értékes emberi kapcsolatokra teszek szert.”