Munkatársaink

Rákos András az első ezen a néven, A Hét Királyság Ura, A láncok letörője és szociális munkás
András Magyarországon és Egyiptomban nőtt fel. Szociális munkásként kezdte karrierjét, először egy árvaházban dolgozott, majd menekült és hajléktalan szállót vezetett Budapesten. Itt indította el egy nyolc főből álló hajléktalan csapattal az Oltalom Sportegyesületet, amikor csapatot szervezve nevezett a Cape Town-ban zajló hajléktalan világbajnokságra. Az afrikai bajnokság során vált egyértelművé számára, hogy a futballban sokkal nagyobb ösztönző erő rejlik, mint bármi másban, amivel addigi munkája során találkozott. Azóta elkötelezett híve a módszernek, amely a sportot használja arra, hogy a társadalom peremére sodródott emberek szociális képességeit fejlessze.

Szalay András
Az Oltalom Karitatív Egyesületnél a pályázati csoport vezetőjeként kapcsolódott munkája az Oltalom Sportegyesülethez, de szorosabban egy Erasmus+ Sport kiírású nyertes pályázat, az IRIS című projekt kidolgozása kapcsán került az OSE-val. Menedzseri munkát végez új beadott pályázatokkal és megvalósítás fázisában lévő projektekkel, főleg azok pénzügyi tervezése és elszámolása vonatkozásában. „Ezt a munkát csak úgy lehet eredményesen végezni, ha az ember azonosulni tud az OSE társadalompolitikai céljaival, ami számomra igen könnyű. Hátrányos helyzetű csoportok, főleg fiatalok társadalmi befogadását segíteni felemelő érzés. Remélem sikerül a közeljövőben is eredményes pályázatokat készíteni, hazai és nemzetközi együttműködésű projekteket megvalósítani.”

Bibó János
2015 tavaszán csatlakozott az OSÉ-hez. Előtte több mint tíz évig cégeknél oktatott angol nyelvet, rövid időre a közoktatásban (egy általános iskolában) is kipróbálta magát. Leginkább a nemzetközi projektekkel, pályázatokkal kapcsolatos anyagok (angol illetve magyar) fordításáért felel, valamint a nemzetközi partnertalálkozók munkálataiban segédkezik.
„Az OSE számomra inspiráló munkahely, ahol szakmailag és emberileg egyaránt elkötelezett kollégákkal dolgozhatok együtt érdekes és tanulságos projekteken. Célom, hogy a különböző projektek minél sikeresebb megvalósítását segítsem elő párhuzamosan avval, hogy sokat tanulok és értékes emberi kapcsolatokra teszek szert.”

Gottgeisl Dóra “én nem szoktam borravalót adni, mert zsidó vagyok és nem is mosogatok”
Érettségi után hirtelen felindulásból szociológia szakra jelentkeztem, majd pár év itthon és külföldön munkával töltött év után jelentkeztem szociális munkás képzésre, ahol krízis és traumamenedzsment szakirányon végeztem. Az ott eltöltött idő növelte érdeklődésemet az ember illetve természet által okozott katasztrófák egyénekre gyakorolt hatása illetve az ezek feldolgozásában segítséget adó különböző terápiás lehetőségek iránt.
Az Oltalom Sportegyesületnél elsősorban a szervezet hazai és nemzetközi pályázatainak koordinációját végzem, de érdeklődésemnek megfelelően nemcsak a menedzsment feladatokban veszek részt, hanem lehetőségem van belefolyni a projektek szakmai megvalósításába iletve az egyesület által a játékosaink számára biztosított szociális segítő munkába is.

Hegyi Frigyes
Már az oviban is labda volt a jelem, és a foci azóta is az egyik legnagyobb szenvedélyem. A labdarúgáson keresztül kötöttem a legfontosabb barátságaimat, szereztem életre szóló élményeket, és közben rengeteget tanultam önmagamról valamint a világról. Hiszek abban, hogy másoknak is legalább ennyit tud adni ez a sport. Így már 9 éve dolgozok azon különböző szervezeteknél, hogy a focin keresztül erősítsük a helyi közösségeket, fejlesszük az egyéni szociális készségeket és küzdjünk a társadalmi szakadékok ellen. Tartottam már edzéseket, foci kupákat, szegregált roma telepeken, gyermekotthonban, menekülteknek, javítóintézetben. Sokféle játékossal, sokféle problémával találkoztam a munkám során, de a labda mindenhol gömbölyű volt.

Turcsik Tímea olyan mint a Heni néni volt, csak sokkal fiatalabb és szépen hajtogat
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem szociálpedagógia szakára jártam, ahol a gyakorlataim során büntetés-végrehajtás alatt álló felnőttekkel és fiatalokkal foglalkoztam legfőképp. Az egyik javítóintézeti kutatásom során világossá vált, hogy a legtöbben a sportban látják a legjobb reszocializációs lehetőséget, és sokuknak ez az egyetlen stabil dolog, amiben még bízni tudnak. A football szeretete mellett ez volt a másik ok, amiért jelentkeztem, hiszek abban, hogy a sportszerű viselkedés a pályán kívül is megjelenik a sportolók mindennapjaiban, ezzel segítve különböző társadalmi csoportok közötti gátlások feloldását.
Az OSE-nél szociális munkásként segítem az edzéseket, illetve párhuzamosan a szociális irodában is tevékenykedek.

Lőrincz Levente a diri bácsi edzést tart
A Wesley János Óvoda, Általános és Középiskola intézményvezetője. 37 éves vagyok, Vásárosnaményban élek. Immár több mint 2 éve vezetem ezt a többcélú intézményt, melynek székhelye Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye egyik kistelepülésén, Gyürében található. Szervezetünk 5 másik kisközségben, tagintézményben is működik: Gemzse, Gulács, Beregdaróc, Tiszaszentmárton és Márokpapi. Nagy öröm számomra, hogy csatlakozhattunk az Oltalom Sportegyesület csapatához. Számomra a sport, a foci nem csak kikapcsolódást, a szabadidő hasznos eltöltését, hanem egy közösséghez való tartozást, az önfegyelem fejlesztését, a fizikai erőnlét kordában tartását és az egészség megőrzését is jelenti.

Botos-Kürthy Nikolett
Niki 2023 novemberében projekt menedzserként csatlakozott csapatunkhoz, de családi és régi baráti kapcsolatok révén hosszú ideje szoros kapcsolatok fűzik az Oltalom Karitatív Egyesülethez és 2005-ben önkéntesként jelen volt az Oltalom Sportegyesület alakulása utáni első edzéseken, meccseken is. Az elmúlt 16 évben beutaztatással, szakmai és tudományos konferenciák, kongresszusok szervezésével foglalkozott, de alig várja, hogy egy civil szervezetnél, karitatív területen is kamatoztathassa projekt menedzseri képességeit és titkon reméli, hogy egyszer majd okleveles HATHA jógaoktatóként is hasznát veszi majd a sportegyesület.

Petróczi Gabriella
Szociológusként érdeklődésem kiterjed a sport és a művészetek integrációs hatására. Meggyőződésem, hogy ez a két eszköz az egyéni személyiség-fejlődésben elért eredményekkel a társadalmi lemorzsolódást akadályozó tényezőként megtartó erővel bír, segíti a társadalmi csoportok közti kommunikációt, és előmozdítja a társadalmi kohéziót. Az Oltalom Sportegyesület munkáját projekt koordinátorként segítem, a szervezési, lebonyolítási és elszámolási feladatok során. Rendszerszemléletem, és a kimutatások, elemzések területén szerzett tapasztalataimat örömmel állítom a szervezet szolgálatába.

Lajtos Gábor
Lajtos Gábor vagyok, 21 éves és egy éve vagyok edző az Oltalom Sport Egyesület csapatánál. Körülbelül 6 éve látogatom az edzéseinket korábban játékosként, illetve jelenleg edzőként és igyekszem az egyesület sportolóinak átadni tapasztalataimat, illetve tudásommal elősegíteni fejlődésüket. Számomra hatalmas megtiszteltetés, hogy tevékenységemmel elősegíthetem az egyesület munkáját, illetőleg szeretném visszaadni sportolóinknak mindazt a sok pozitívumot, amelyet egykor játékosként én is megkaptam.

Bertalan Ágnes Ducza Pista és a gyros nagy barátja
egyesületünk jogásza és jogi képviselője