Sztori

Számtalan hazai és külföldi bajnokságon való szereplés után, az ott tapasztaltak alapján világossá vált számunkra, hogy nemcsak a társadalom leszakadó csoportjai, de a magyar futball is komoly problémákkal küzd. Sokkal több a balhé, mint a szép játék és gól. Az egymás ellen játszó csapatok között, de még azokon belül is rendszeresek a fizikai atrocitások, durva szabálytalanságok. Mi úgy gondoljuk, ez nincs rendjén. Missziónk, hogy a futball ismét a sportról, a játékról,a csapatról, egymás elfogadásáról és az összefogásról szóljon. Legyen a sport az, ahol nem számít nemzetiség, bőrszín, etnikum, vallási hovatartozás.
Mivel folyamatosan kerestük azokat az új, innovatív lehetőségeket, amelyek hatékonyabbá teszik munkánkat, egy korábbi pályázat kapcsán meghívást kaptunk a streetfootballworld hálózatába. Ez a globális szervezet olyan egyesületeket kapcsol össze, amelyek leszakadó társadalmi csoportok integrációján dolgoznak a sport segítségével. Itt ismerkedtünk meg a “football3” módszerrel, amely gyorsan bebizonyította játékosaink és edzőink számára is, hogy bíró és síp nélkül, képzett mediátorok segítségével, közösen alakított szabályokkal sokkal jobban átélhető a futballban rejlő különleges erő. A football3 emellett alkalmas arra, hogy oldja az előítéleteket, csökkentse a diszkriminációt, elősegítse az együttműködést a pályán találkozó csapatok között.
A 2012-ben egyesületünk által elindított Fair Play Football Roadshow során ezt a módszert alkalmazva igyekszünk egyre több helyi közösségbe eljutva segíteni a békés együttélés alapjainak megteremtését.