Miért fair play?

Módszerünk alkalmas
– a társadalmi konfliktusok, sztereotípiák és diszkrimináció oldására
– leszakadó, hátrányos helyzetű csoportok bevonására, integrációjára és rekreációjára
– kirekesztett csoportok beilleszkedésének támogatására
– a párbeszéd és az együttműködés elősegítésére egymással konfliktusban álló csoportok között

A Fair Play Football Roadshow az egyetlen olyan sportesemény sorozat Magyarországon, amely nemcsak a nevében fair play. Saját szervezésű bajnokság sorozatunkon – a speciális szabályrendszernek köszönhetően – különböző társadalmi rétegekből érkező, sokszor egymással vélt, vagy valós konfliktusban álló csoportok képesek együttműködni, akik aztán a pályáról kilépve, mindennapjaikba is magukkal viszik az előítéletektől mentes, kooperációra törekvő együttélés szellemét.

A Roadshow események és a nemzetközi megmérettetések a sportsikereken túl pihenést, feltöltődést, élményeket is jelentenek az OSE hátrányos helyzetű játékosai számára. A külföldön és vidéken meglátogatott állatkertek, a közös ebédek, vacsorák, strandolások, élményfürdőzések és egyéb programok sokszor az egyetlen ilyen élményt jelentik pártfogoltjaink mindennapjai során, és életre szóló, sorsformáló hatással bírnak.

Sikerrel, nagy számban vonunk be menekült, fiatal sportolókat edzéseinkbe és eseményeinkbe. A roadshow-n résztvevő, hátrányos helyzetű, helyi csapatok közül többel is sikerült szorosabb, hosszabb távú együttműködést kialakítanunk – játéklehetőséget, támogatást biztosítva számukra. Határon túli, magyarlakta településeken ritkán tapasztalt jó hangulatban és légkörben zajlanak tornáink, nemzetközi mezőnnyel.