Szerda, az utazás napja

A csapat reggel 10 órakor indult Budapestről, a Keleti pályaudvarról. Két egymás melletti kabinban kapott helyet a 8 fiatal és a három kísérő felnőtt. Volt, aki olvasott, volt aki zenét hallgatott és énekelt, a legtöbben ettek, ittak, és egymást heccelték. Már itt elkezdett összeállni a csapat, látszott, hogy nagyon jó a hangulat.

Az 5-6. órában már kezdett elfáradni a csapat, hiszen az ablakot nem lehetett kinyitni, a légkondicionáló pedig elég soványan tolta a friss levegőt.

Az utazás monotóniáját egyetlen esemény törte meg: Belgrádtól nagyjából másfél órányira száz futballszurkoló szállt fel a vonatra, állig felfegyverkezett, páncélos rohamrendőrök kíséretében.

Ezután kicsit nehezebb volt a folyosón közlekedni, és a mosdó előtt is hosszabb lett a sor, de semmi különös nem történt: rend volt és fegyelem.

Kissé késve, este hatkor érkezett meg a magyar delegáció, ahol már vártjuk a szervezők által odarendelt busz, és egy kisebb csapat önkéntes is. Nagyon kedvesen fogadtak minket, így a fáradtság egy csapásra eltűnt, mindenki mosolygott.
A szálloda, nem tegnap épült, valamikor a 80-as években lehetett új. Az idő alaposan megrágta már, a legtöbb ajtó nyikorog, a csap csöpög, de lényeg: minden tiszta, és a vacsora talán nem volt világbajnok, de a reggeli már finom és bőséges volt.
Este bemutatkozott az összes csapat és megtartották a sorsolást is – mi a „C” csoportba kerültünk, így hát első meccsünket a portugálokkal fogjuk játszani.A csütörtöki program is az ismerkedés jegyében zajlik: a közeli sportcsarnokban, a DIF-ben gyűlik össze a 250 fiatal, görögök, törökök, macedónok, szerbek, írek, spanyolok, portugálok… hatalmas élmény lesz, később beszámolunk róla.
Emellett lázasan készülődünk a bemutatkozó programunkra. Minden csapat előad egy 5-8 perces kis produkciót, amit a többiek általában kitörő lelkesedéssel és tapssal jutalmaznak. Reméljük, a miénk is tetszeni fog nekik – mi megteszünk mindent a színpadon is, és majd a pályán is.

Zajkó Roland

Belgrád 2011. május 11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.