Lezárultak a mexikói Homeless Word Cup csoportmérkőzései

Tegnap lezárultak a mexikói Homeless Word Cup (HWC) csoportmérkőzései, amelyeknek Mexikóváros díszes főterén, a Zolacon felállított focipályák adtak otthont.

Női csapatunk négy meccset vívott, Kanada, Argentína, Chile és Kolumbia nemzeti válogatottjaival találkozott. A női csapat izgalmas meccseket mondhat magáénak, Kanada és Argentína csapatait jól felépített taktikával és ki
tartással, nagy gólkülönbséggel nyerte (8:1, 8:3), azonban Chile focirutinja ellen a felkészültség és a győzni akarás is kevésnek bizonyult. A kvalifikációs kört Kolumbia elleni 4:2-es győzelemmel zárta. A női csapatot a mérkőzés során tanúsított fair play játékáért a HWC UEFA minősített bírói külön elismerésben részesítették.

 

A csoportmérkőzések befejeztével férfi és női csapatainkban házi gólkirályt ünnepeltünk, az Oltalom SE női csapatának gólkirály a Wesley János Lelkészképző Főiskola Szociális Munkás szakán tanuló Szabados Andrea.

Férfi válogatottunk házi gólkirály pedig a Wesley János Általános Iskola egykori tanulója, Kolompár Roland, aki jelenleg a Püspökladány FC játékosa.

Nagy arányú gólkülönbségről és feltörhetetlen védelemről a férfi válogatott kapcsán nem beszélhetünk, hiszen olyan csoportban kellett megállni helyüket fiainknak, ahol Chile mellett Csehország, Marokkó és Olaszország szerepelt. A férfi csapatnak az első meccsen a cseh válogatott kiváló helyzetkihasználása mellett a mexikói hőséggel is meg kellett küzdeni. Derekas csatában, azonban a csehek 10:5-re legyőzték válogatottunkat. A második meccs alkalmával a szép focitörténelemmel bíró olasz csapattal találkoztak, amely meghozta a férfi csapat első sikerét (6:4). Az izgalmas véghajrában megszerzett győzelem jót tett a magyar férfi csapat lelkesedésének és motivációjának, azonban a szervezetten felálló és a HWC kupákat sorra halmozó chilei válogatott ellen ez is kevésnek bizonyult, csaptunk 11:1 arányú vereséget szenvedett. A kvalifikációs kör utolsó napja komoly izgalmakat hozott, hiszen a tét nem volt más mint a legjobb 24 közé jutás. A záró kör első fordulójában ismét Olaszországgal találkoztunk. A mérkőzést sokáig vezette a magyar válogatott, azonban az utolsó percekben az olaszok megfordították a meccset.

A záró kör második fordulójában a cseh csapat elleni visszavágó következett volna, amire – legnagyobb sajnálatunkra – a cseh válogatott nem érkezett meg, csupán a csapat pár tagja, akiket tét nélküli, barátságos meccs során győztünk le. A férfi csapat a legjobb 24 közé jutáshoz szükséges 3 pontját a fair playről és az ellenfél tiszteletéről szóló, jó kedélyű labdázással szerezte meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük