Elkezdődött a torna

Végre! Ma elkezdődött a torna, de még hogy! Óriási felvonulással mutatkoztak be a csapatok, a főutcán végigvonulva értünk a Zocalo térre, többezer mexikói néző gyűrűjében. Már akkor is feltűnt, mennyien álltak oda mellénk fényképet készíteni, de később teljesen világossá vált: válogatott csapatként kezelnek minket. Ismeretlen lányok, apukák, gyerekek jöttek oda hozzánk, hogy egy képen lehessenek velünk, aláírást osztottunk sapkára, pólóra… Hihetetlen, mekkora hírverést csaptak a szervezők, így meg sem lepődtünk, amikor egy ENSZ fejes a főtitkár üdvözletét tolmácsolta nekünk. Az pedig külön öröm volt, hogy meglátogatott minket Dr. Kun Tibor maxikói magyar konzul.

Sajnos sem neki, sem magunknak nem tudtunk nyertes meccsel szolgálni. A férfiak a csehekkel vívtak szoros küzdelmet, az első félidőben vezettünk is. Utána a csehek azonban összekapták magukat, és játékuk szervezettebb, hatékonyabb lett – rólunk ez nem volt elmondható. Így a végeredmény 10-5 lett, nem nekünk.

A lányok Chilével kezdtek. Dél-amerikai sporttársaink meglehetősen keményen játszottak, repültek a magyar lányok egy-egy ütközés után.
Sajnos sok hibát vétettünk, összesen 5 büntetőt adtunk nekik belépés, hibás védekezés miatt, amiből ők hármat szépen be is varrtak a hálóba. Így a végeredmény 8-3 lett, megint csak oda.A nyitóbeszédben is elhangzott, hogy a tornán nem csak a győzelem a lényeg hanem az, hogy találkozzunk, megismerkedjünk egymással – emelett persze törekszünk arra, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.

A körülmények egyre jobbak, már senki sem fagyott meg este, mindenkinek van felszerelése, ötcsillagos szállodában ebédeltünk… nem hangzik rosszul! Ha tetszik, gyere edzésre a Margitszigetre szombatonként az Atlétikai Centrumba!

A meccsekről élő közvetítés és felvételek itt: http://www.homelessworldcup.org/mexico-2012

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.