A házigazda brazilok nyerték a hajléktalan foci vb-t

A házigazda Brazília a nők és férfiak kategóriájában is megnyerte a 2010-es hajléktalan labdarúgó-világbajnokságot, amelyen a magyar utcaifutball-válogatott is képviseltette magát.

 

A világbajnokságon szeptember 19. és 26. között 64 nemzeti csapat, köztük 16 női csapat találkozott a riói Copacabana tengerparton, ahol egy újonnan épült utcai stadion három, ötezer fő befogadására alkalmas futballpályáján játszották a mérkőzéseket.

A brazíliai férficsapat a döntő mérkőzésen 6:0-ára verte a chilei válogatottat, így a tavalyi nyertes ukránok a palesztinokat 6:4-re megverve idén a harmadik helyen végeztek. A brazil női válogatott Mexikót 7:3-ra verte a döntőben, Ausztria pedig a harmadik lett, miután Litvánia ellen játszott mérkőzésen 5:4 aránnyal tudott győzni.

A világbajnokságot 2003 óta rendezik meg évente más-más helyszínen, Magyarország 2006 óta vesz részt a megmérettetésen.

Az Oltalom Sportegyesület játékosainak kiutazáshoz szükséges költségeket idén az egyesületet alapító Oltalom Karitatív Egyesület, a Wesley János Lelkészképző Főiskola és amerikai magánszemélyek adományának, valamint egy külföldi pályázatnak köszönhetően sikerült előteremteni.

A világbajnokságon való részvétel radikális változásokat idéz elő a játékosok életében. A szervezet szerint a résztvevők 73 százalékának változott meg az élete a bajnokságnak köszönhetően.

A Homeless World Cup (HWC) adatai szerint napjainkban közel egymilliárd hajléktalan él a világon. A világbajnokság segíthet a játékosoknak abban, hogy leszokjanak a drogokról, az alkoholról, munkát találjanak vagy visszatérjenek családjukhoz.

www.nemzetisport.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük