6+1 csapat, 11 mérkőzés, 44 gól, 240 perc futball és több mint 150 résztvevő!

Fair Play Football Roadshow Budapest!

2012-ben a Fifa Football For Hope programjának támogatásával egy rendhagyó labdarúgó versenysorozatot rendezünk Magyarországon 8 különböző helyszínen.

Egyesületünk a régóta tartó előkészületek után akcióba lendült és megrendezte a Fair Play Football Roadshow első tornáját Budapesten.

Örömmel jelentjük: sikeresen!

A rendezvény Budapest legnagyobb és legjobban felszerelt, alkalmilag felállított lelátóval kiegészített II. kerületi iskolájának tornatermében rendezhettük meg.

A Fair Play szabályok szépsége abban rejlik, hogy a mérkőzéseken nincsen sem bíró, sem síp, hanem a felek párbeszéddel, közös megállapodás alapján kezelik az esetlegesen felmerülő konfliktusokat egy mindenki által kedvelt helyszínen: a futballpályán.

 

 

A résztvevő csapatok a következők voltak:

  • Hidegkút SC. (a Klebelsberg Kunó Általános Iskola és Gimnázium csapata)
  • Országos Mentőszolgálat
  • Malév Rampa
  • Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.
  • VIII. kerületi Rendőrkapitányság
  • Oltalom Sportegyesület/Utcaifoci Válogatott

 

 

A torna, a sorsolást követően, a Roadshow egyik Fair Play követe, Presser Gábor kezdőrúgásával vette kezdetét. Ezt követően a képzett mediátorok segítségével kerültek lebonyolításra a csoportmérkőzések. A mediátorok (supervisor) szerepe nem más, mint a csapatokkal ismertetni az összecsapások előtt a Fair Play szabályokat, továbbá segítségükkel a két mérkőző fél egyezségre jut a többi szabadon választható szabályt illetően, majd a meccs befejeztével szintén az ő közvetítésükkel beszélik meg a mérkőzés során szerzett tapasztalatokat.

 

 

A két csoportba osztott csapatok már itt izgalmas találkozókat vívtak egymással, természetesen a Fair Play szellemében. A „B” csoportban  a csoportmérkőzések befejeztével csupán a gólkülönbség tudott dönteni a sorrendről, így a Malév – Rampa legénysége végzett az élen.

Sajnos a hármas csoportok találkozóinak végeztével a Rendőrség csapatának tagjait a kötelesség hirtelen elszólította, így egy rövid konzultációt követően a többi csapat tagjaiból önkéntes alapon állt össze az All-Star csapat, és az képviselte és vitte tovább a VIII. Kerületi Rendőrség  pontjait.

A folytatásban szintén óriási izgalmak közepette játszották le a két elődöntőt, illetve a végsorrendet kialakító helyosztókat.

A sort természetesen a döntő mérkőzés zárta, melyben a végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó és Fair módon játszó Közterület-fenntartók arattak diadalt a Malévos játékosok felett.

 

 

Természetesen a torna Fair Play díj is kiosztásra került. Ebben a kategóriában azonban – mivel pontegyenlőség állt fenn – a csapatokra ruháztuk át a döntés jogát, akik egyöntetűen a Hidegkút SC.,  a házigazda ifjú labdarúgópalántáinak ítélték a díjat.

Reményeink szerint a Roadshow hasonlóan az első állomáson tapasztalt izgalmakkal és jó hangulattal  fog folytatódni, és sikerül ezt az újfajta szemléletet meghonosítanunk Magyarországon is, mert a tapasztalatok és visszajelzések azt mutatják, van rá igény.

 

A díjazottak:

Fair Play díj: Hidegkút SC.

I. helyezett: Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

II. helyezett: Malév (Rampa)

III. helyezett: Oltalom SE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük